Snabb navigeringen :

 1. Gå till innehåll
 2. Gå till avsnittet menyn
 3. Gå till Sökverktyg
 4. Gå till Hjälp-menyn
 5. Gå till moduler

Hjälp-menyn :

 1. Sanofi i världen |
   
 2. Beställ material |
 3. Kontakta oss |
 4. Sitemap
 1. Teckenstorlek

  Minska teckenstorlek Öka Teckenstorlek  
 
 

Patienter & Allmänhet

Kontakta oss

Sanofi

Besöksadress:
Lindhagensgatan 120
112 51 Stockholm
Tfn.: (+46) 08-634 50 00
Fax: (+46) 08-634 50 01

Postadress:
Box 30052
104 25 Stockholm, Sverige

Innehåll :

Hematologi

Hematologi är läran om blodet. Blodet har många komponenter. Röda blodkroppar är viktiga för bl a syretransport och vita blodkroppar är en viktig del av vårt immunförsvar. Blodsjukdomar kan resultera i för mycket eller för få blodkroppar. Vanligt är t ex brist på röda blodkroppar dvs blodbrist eller anemi . Anemi är vanligt och kan bero på enkla orsaker som t ex brist på järn. Detta är vanligt hos menstruerande kvinnor. Ibland kan dock anemi vara ett symptom på en allvarligare sjukdom. Utredningar av förändringar i blodet kan många gånger göras på vårdcentral men i komplicerade fall och vid elakartade blodsjukdomar så sköts oftast utredning och behandling av  hematologer som är specialister på hematologi.

Elakartade eller maligna blodsjukdomar

Under de sista decennierna har en mycket stor utveckling skett som ökat vår förståelse och kunskap kring maligna blodsjukdomar. För femtio år sedan kunde ibland allvarliga blodsjukdomar diagnostiseras men möjligheter till behandling var mycket begränsade och att bota patienter med elakartade blodsjukdomar var väldigt sällsynt. Tack vara omfattande ny kunskap kan vi idag betydligt bättre och tidigare ställa diagnos på blodsjukdomar och också erbjuda effektiva behandlingar som kan bota väldigt många patienter.

Uppdaterad: 28 augusti 2017

Kvalitetsmärkning; 2006-01-12. Länk till LIFs kvalitetsmärkningssida för webbplatsen www.sanofi.se Klicka här för din trygghet på nätet!