Snabb navigeringen :

 1. Gå till innehåll
 2. Gå till avsnittet menyn
 3. Gå till Sökverktyg
 4. Gå till Hjälp-menyn
 5. Gå till moduler
 6. Gå till lista med kortkommandon

Hjälp-menyn :

 1. Sanofi i världen |
   
 2. Våra webbplatser |
   
 3. Koncernens webbplatser |
   
 4. Beställ material |
 5. Kontakta oss |
 6. Sitemap |
 7. Hjälp
 1. Teckenstorlek

  Minska teckenstorlek Öka Teckenstorlek  
 
 

Patienter & Allmänhet

Innehåll :

Våra allergiprodukter

Läs bipacksedeln noggrant innan användning!

 
Allegra® (fexofenadin)

 

Allegra® (fexofenadin) är en antihistamin tablett som används vid lindring av allergi hos vuxna och ungdomar från 12 års ålder vid säsongsbunden pollenallergi. Allegra® har en påbörjad effekt inom en timme efter att du tagit en tablett och effekten kvarstår i 24 timmar³.

   

Lomudal® (natriumkromoglikat) ögondroppar är ett receptfritt läkemedel som förhindrar att ämnen som framkallar inflammation, t ex histamin, frisätts i ögat. På så sätt motverkas allergisk inflammation i ögat. För bästa effekt tas Lomudal® ögondroppar förebyggande men används även då besvären redan börjat.

Lomudal® Nasal (natriumkromoglikat) är ett receptfritt läkemedel som förhindrar att vissa ämnen, t ex histamin, som orsakar allergiska symtom i näsan frigörs. Lomudal® Nasal är en nässpray som används både vid förebyggande behandling av pollenallergi samt för att lindra allergisk snuva, så kallad rinit.

Nasacort® (triamcinolonacetonid) är en luktfri nässpray som tillhör en grupp läkemedel som kallas kortikosteroider. Nasacort används för att lindra allergiska symtom från näsan. Behandling med Nasacort bör ske regelbundet och det är inte säkert att symtomen försvinner omedelbart utan det kan dröja 3-4 dagar innan besvären minskar. Nasacort är ett receptfritt läkemedel.

Tilavist® (nedokromilnatrium) ögondroppar är ett receptfritt läkemedel som används vid pollenutlöst allergisk inflammation i ögats bindehinna, så kallad konjunktivit. Tilavist ögondroppar kan tas förebyggande men även då besvären redan börjat. Ögondropparna har effekt på klåda och rodnad 15 minuter efter administrering.

Uppdaterad: 27 mars 2013

Kvalitetsmärkning; 2006-01-12. Länk till LIFs kvalitetsmärkningssida för webbplatsen www.sanofi.se Klicka här för din trygghet på nätet!