Snabb navigeringen :

 1. Gå till innehåll
 2. Gå till avsnittet menyn
 3. Gå till Sökverktyg
 4. Gå till Hjälp-menyn
 5. Gå till moduler
 6. Gå till lista med kortkommandon

Hjälp-menyn :

 1. Sanofi i världen |
   
 2. Våra webbplatser |
   
 3. Koncernens webbplatser |
   
 4. Beställ material |
 5. Kontakta oss |
 6. Sitemap |
 7. Hjälp
 1. Teckenstorlek

  Minska teckenstorlek Öka Teckenstorlek  
 
 

Vårdpersonal

Kontakta oss

Sanofi

Besöksadress:
Lindhagensgatan 120
112 51 Stockholm
Tfn.: (+46) 08-634 50 00
Fax: (+46) 08-634 50 01

Postadress:
Box 30052
104 25 Stockholm, Sverige

Innehåll :

Internmedicin

Viktigt

Denna information är ämnad för vårdpersonal.

 

Osteoporos (benskörhet) och symtom från de nedre urinvägarna, LUTS (Lower Urinary Tract Symptoms), beroende på godartad prostataförstoring, BPH (Benign Porstate Hyperplasia), är exempel på två underbehandlade folksjukdomar där sanofi-aventis har vältolererade och effektiva läkemedel i sitt sortiment.

 

Utmaningen är att identifiera patienterna som är i behov av dessa mediciner och framför allt är målet att förhindra onödigt mänskligt lidande.

Osteoporos - den åldrande kvinnans sjukdom

Mot brott

Osteoporos, benskörhet, är en riskfaktor för frakturer och definieras som en systemisk skelettsjukdom, karakteriserad av reducerad hållfasthet på grund av minskad benvävnad och/eller förändrad benkvalitet. Den kliniska manifestationen av osteoporos är lågenergifrakturer, vanligen i kota, höft eller underarm. Det lömska med osteoporos är att sjukdomen i normalfallet inte ger några symtom förrän det har gått så långt att första frakturen är ett faktum.

 

Behandling av LUTS

LUTS är mycket vanligt förekommande. Hos ungefär hälften av de drabbade männen beror symtomen på BPH. Ca 40 % av alla män över 70 år har symtomgivande BPH. När behandling är indicerad står valet mellan farmakologisk eller kirurgisk behandling. Man räknar med att ungefär hälften av alla män med BPH-beroende LUTS får behandling någon gång under livet. Genesen till BPH är fortfarande okänd.

Uppdaterad: 27 januari 2010

Kvalitetsmärkning; 2006-01-12. Länk till LIFs kvalitetsmärkningssida för webbplatsen www.sanofi.se Klicka här för din trygghet på nätet!