Snabb navigeringen :

 1. Gå till innehåll
 2. Gå till avsnittet menyn
 3. Gå till Sökverktyg
 4. Gå till Hjälp-menyn
 5. Gå till moduler

Hjälp-menyn :

 1. Sanofi i världen |
   
 2. Beställ material |
 3. Kontakta oss |
 4. Sitemap
 1. Teckenstorlek

  Minska teckenstorlek Öka Teckenstorlek  
 
 

Patienter & Allmänhet

Kontakta oss

Medicinsk information

Tfn. : (+46) 08-634 50 00
E-mail: infoavd@sanofi.com

Innehåll :

Vaccin

Viktigt

Denna information är ämnad för medborgare i Sverige.

 

Globala vaccinationsprogram

Vacciner kan användas för att undvika utbrott och spridning av många livshotande infektionssjukdomar.

Världshälsoorganisationen uppskattar att vacciner räddar två till tre miljoner människoliv världen över, varje år. För närvarande är sjukdomsförebyggande åtgärder som vaccination den mest kostnadseffektiva behandlingsmetoden som används inom hälso- och sjukvården.

Om forskning och produktutveckling

Vi vill fortsätta att bekämpa sjukdomar även i framtiden och satsar därför över 1 miljon Euro per dag på vaccinationsforskning och produktutveckling.

Tack vare vetenskap och forskning har vi möjlighet att förebygga många sjukdomar som människor kan drabbas av. Vacciner används för att förebygga sjukdomar genom att stimulera kroppens eget immunförsvar. Vaccin blir därmed en del av förebyggande medicinska behandling, inriktad på individen.

Inget läkemedel eller vaccin är helt riskfritt. Vaccinerna studeras i breda kliniska studier och de bedöms noggrant av myndigheter innan de lanseras och används. Vaccintillverkare fortsätter att granska säkerheten tillsammans med myndigheter även efter det att produkten har lanserats för användning.

Om du har frågor gällande något vaccin, kontakta din läkare. Han/hon kan hjälpa dig att bedöma vilka fördelar och risker det finns med att vaccinera sig.

Referenser:

Världshälsoorganisationen, WHO, http://www.who.int/publications/10-year-review/vaccines/en/

Uppdaterad: 28 augusti 2017

Kvalitetsmärkning; 2006-01-12. Länk till LIFs kvalitetsmärkningssida för webbplatsen www.sanofi.se Klicka här för din trygghet på nätet!