Snabb navigeringen :

 1. Gå till innehåll
 2. Gå till avsnittet menyn
 3. Gå till Sökverktyg
 4. Gå till Hjälp-menyn
 5. Gå till moduler
 6. Gå till lista med kortkommandon

Hjälp-menyn :

 1. Sanofi i världen |
   
 2. Våra webbplatser |
   
 3. Koncernens webbplatser |
   
 4. Beställ material |
 5. Kontakta oss |
 6. Sitemap |
 7. Hjälp
 1. Teckenstorlek

  Minska teckenstorlek Öka Teckenstorlek  
 
 

Patienter & Allmänhet

Kontakta oss

Medicinsk information

Tfn. : (+46) 08-634 50 00
E-mail: infoavd@sanofi.com

Innehåll :

Vaccin

Viktigt

Denna information är ämnad för medborgare i Sverige.

 

Vår vaccinationsenhet Sanofi Pasteur

Sanofi Pasteur är en division som tillhör Sanofi-koncernen och som specialiserar sig på vacciner. Den utvecklar innovativa lösningar för att möta behoven inom förebyggande hälsovård.

Sanofi Pasteur har många års erfarenhet inom vaccinationsutveckling. Vår historia går tillbaka så långt som till 1800-talet när fransmannen Louis Pasteur letade efter en lösning för att förebygga infektionssjukdomar innan de bryter ut. Han utvecklade det första vaccinet mot rabies.

Enligt Världshälsoorganisationen har världen för närvarande 26 sjukdomar som kan undvikas med vacciner. Sanofi Pasteur har vacciner mot 20 av de sjukdomarna.

Sanofi Pasteur har en bred vaccinationsportfölj. Vi är världens största tillverkare av säsongsbetonade influensavacciner. 2015 levererade vi över 220 miljoner vaccinationsdoser mot säsongsbetonad influensa.

Vi är även världens ledande leverantör av inaktiverade poliovaccin. Vi har ett särskilt urval av kombinationsvacciner för barn. Vi är även en av de främsta tillverkarna av vacciner mot meningit. Utöver det, tillverkar vi även ett brett utbud av vacciner mot tropiska sjukdomar (såsom rabies, gula febern, hepatit A och hepatit B): www.sanofipasteur.com / Our vaccines

Vi har varit aktivt inblandade i kampen mot polio under många årtionden. Vi utvecklade det första vaccinet mot denguefeber, som mottog sin försäljningslicens 2015 i Sydamerika och Filipinerna.

2016 startade vi ett forsknings- och utvecklingsprojekt mot zikaviruset. Vår vilja är att bidra till utveckling av hälso- och sjukvården visar sig även i våra partnerskap. Inom GAVI-projektet (The Global Alliance for Vaccines and Immunization) utvecklar vi nya vacciner med andra vaccinationstillverkare, såsom Bill & Melinda Gates Foundation, Världsbanken, Världshälsoorganisationen och UNICEF.

Globala vaccinationsprogram

Vacciner kan användas för att undvika utbrott och spridning av många livshotande infektionssjukdomar.

Världshälsoorganisationen har beräknat att vacciner räddar två till tre miljoner människor världen över varje år. För närvarande är sjukdomsförebyggande åtgärder den mest kostnadseffektiva behandlingsmetoden som används inom hälso- och sjukvården.

Om forskning och produktutveckling

Vi vill fortsätta att bekämpa sjukdomar även i framtiden och satsar därför över 1 miljon Euro per dag på vaccinationsforskning och produktutveckling.

Tack vare vetenskap och forskning har vi möjlighet att förebygga många sjukdomar som människor kan drabbas av. Vacciner används för att förebygga sjukdomar genom att stimulera kroppens eget immunsystem. De blir därmed en del av den förebyggande medicinska vetenskapen inriktad på individen.

Inget läkemedel eller vaccin är helt riskfritt. Vaccinerna studeras i breda kliniska studier och de bedöms noggrant av myndigheter innan de lanseras och används. Vaccintillverkare fortsätter att granska säkerheten tillsammans med myndigheter även efter det att produkten har lanserats för användning.

Om du är orolig över något vaccin, kontakta din läkare. Han/hon kan hjälpa dig att bedöma vilka fördelar och risker som finns.

Nedan finns en lista över våra vacciner

Uppdaterad: 15 februari 2017

Kvalitetsmärkning; 2006-01-12. Länk till LIFs kvalitetsmärkningssida för webbplatsen www.sanofi.se Klicka här för din trygghet på nätet!