Snabb navigeringen :

 1. Gå till innehåll
 2. Gå till avsnittet menyn
 3. Gå till Sökverktyg
 4. Gå till Hjälp-menyn
 5. Gå till moduler
 6. Gå till lista med kortkommandon

Hjälp-menyn :

 1. Sanofi i världen |
   
 2. Våra webbplatser |
   
 3. Koncernens webbplatser |
   
 4. Beställ material |
 5. Kontakta oss |
 6. Sitemap |
 7. Hjälp
 1. Teckenstorlek

  Minska teckenstorlek Öka Teckenstorlek  
 
 

Forskning och utveckling

Kontakta oss

Sanofi

Besöksadress:
Lindhagensgatan 120
112 51 Stockholm
Tfn.: (+46) 08-634 50 00
Fax: (+46) 08-634 50 01

Postadress:
Box 30052
104 25 Stockholm, Sverige

Innehåll :

En klinisk prövare i Sverige

Filip Jacobsson arbetar som kardiolog vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset Östra i Göteborg. Han anser att samarbetet mellan läkemedelsföretag och sjukvården i kliniska läkemedelsprövningar är viktigt.

 

Läkemedelsprövningar är ett betydelsefullt steg i processen att få fram bättre läkemedel för patienterna och det tillför sjukvården nya kunskaper om sjukdomarna. Filip Jacobsson har samarbetat med Sanofi i flera studier på nya läkemedel mot hjärtsvikt och hjärtflimmer.

Klinisk prövare Filip Jacobsson

Klinisk prövare

"Jag blir hela tiden uppdaterad om vad som händer inom forskningen, exempelvis inom hjärtarytmi. Utbildning av oss kliniska prövare sker både före och under studiens gång. Det gör mig till en bättre hjärtläkare" säger Filip Jacobsson.

Samarbetet medför också att Filip Jacobsson under längre perioder i kliniska prövningar kan följa de patienter han tidigare behandlat.

"De flesta som deltar i studierna har legat inne på hjärtavdelningen. Jag vet att på många andra ställen så annonserar man efter patienter till olika studier, men i våra studier försöker vi använda personer som passerat genom sjukvården här på Östra. Det är bra, de flesta känner jag sedan tidigare."

 
Forskningssköterska Annika Odenstedt

Forskningssköterska

Annika Odenstedt är forskningssköterska på kliniken och arbetar på heltid med de studier som Filip Jacobsson deltar i. Hon sköter den viktiga och omfattande dokumentationen i studier, letar fram patienter som kan tänkas delta, bokar in läkarbesök, håller ordning på provsvar och lämnar ut läkemedel till patienterna.

"Jag har nära kontakt med vår monitor (kontaktperson) på Sanofi som är närmast oss på kliniken. Just när en studie ska starta och de första patienterna ska tas in har vi mycket kontakt. Jag behöver försäkra mig om att vi förstått allt och att alla detaljer är klara. Det fungerar mycket bra. Det känns verkligen att Sanofi är ett företag som vill att studierna ska bli så bra som möjligt och att allt ska fungera smidigt", säger Annika Odenstedt.

 
Monitor Annette Dahlberg

Monitor

Filip Jacobsson säger att det känns bra att monitorn alltid är tillgänglig och kan ge snabba svar. Monitorn är också en länk till andra funktioner inom Sanofi.

 

Uppdaterad: 02 april 2012

Kvalitetsmärkning; 2006-01-12. Länk till LIFs kvalitetsmärkningssida för webbplatsen www.sanofi.se Klicka här för din trygghet på nätet!