Snabb navigeringen :

 1. Gå till innehåll
 2. Gå till avsnittet menyn
 3. Gå till Sökverktyg
 4. Gå till Hjälp-menyn
 5. Gå till moduler

Hjälp-menyn :

 1. Sanofi i världen |
   
 2. Beställ material |
 3. Kontakta oss |
 4. Sitemap
 1. Teckenstorlek

  Minska teckenstorlek Öka Teckenstorlek  
 
 

Patienter & Allmänhet

Kontakta oss

Sanofi

Besöksadress:
Lindhagensgatan 120
112 51 Stockholm
Tfn.: (+46) 08-634 50 00
Fax: (+46) 08-634 50 01

Postadress:
Box 30052
104 25 Stockholm, Sverige

Innehåll :

Multipel skleros

Multipel skleros (MS) är en s.k. autoimmun sjukdom som gör att kroppens immunsystem angriper det centrala nervsystemet (hjärnan och ryggmärgen). Detta orsakar en inflammation som skadar myelinet – som är det skyddande höljet kring de nervtrådar som skickar signaler mellan det centrala nervsystemet och resten av kroppen. MS är en kronisk sjukdom som påverkar varje person på olika sätt, eftersom symtomen är beroende på var inflammationen uppstår. Vanliga symtom är t ex. känselrubbningar, synbesvär, koordinationsstörning eller trötthet.

Sanofi forskar inom MS-området med fokus på att utveckla läkemedel som inte bara bromsar utvecklingen av MS utan som också kan reparera de skador som redan uppkommit. Vårt mål är att bli den ledande aktören inom MS-området genom att utveckla nya behandlingar som kan möta de varierande behov som finns bland människor som drabbats av MS. Att hitta effektiva behandlingar för en komplex sjukdom som MS är ingen enkel uppgift, men vår forskning leds av framstående experter, som är mycket hängivna sitt uppdrag.

Vi arbetar med våra produkter mot MS enligt samma grundprincip som har väglett vårt företag sedan starten; genom att ta till oss erfarenheter, utmaningar och framgångar hos dem som lever med en sjukdom. Vi strävar efter att på bästa sätt förstå de behov som de drabbade har, för att kunna erbjuda behandlingar som har en positiv inverkan på deras liv.

Du har väl inte missat vår webbplats MS-guiden?

www.ms-guiden.se finns mycket information att ta del av, oavsett om du själv är drabbad, anhörig eller bara intresserad. Du kan självklart läsa om sjukdomen, symtom och behandlingar, men även vilka möjligheter det finns till stöd från samhället och mycket mer. Dessutom kan du titta på korta filmer där du får höra om hur det kan vara att leva med MS eller vad som händer inom forskningen. Välkommen in!

Referenser

Metodbok MS – En översikt, maj 2017, www.mssallskapet.se.

Uppdaterad: 28 augusti 2017

Modul :

Klicka för att komma till MS-guiden
Kvalitetsmärkning; 2006-01-12. Länk till LIFs kvalitetsmärkningssida för webbplatsen www.sanofi.se Klicka här för din trygghet på nätet!