Snabb navigeringen :

 1. Gå till innehåll
 2. Gå till avsnittet menyn
 3. Gå till Sökverktyg
 4. Gå till Hjälp-menyn
 5. Gå till moduler

Hjälp-menyn :

 1. Sanofi i världen |
   
 2. Beställ material |
 3. Kontakta oss |
 4. Sitemap
 1. Teckenstorlek

  Minska teckenstorlek Öka Teckenstorlek  
 
 

Om oss

Kontakta oss

Sanofi

Besöksadress:
Lindhagensgatan 120
112 51 Stockholm
Tfn.: (+46) 08-634 50 00
Fax: (+46) 08-634 50 01

Postadress:
Box 30052
104 25 Stockholm, Sverige

Innehåll :

Om oss

Sanofi har bildats genom sammanslagningar av ett stort antal läkemedelsbolag, mestadels familjeföretag. Tack vare sina starka europeiska rötter och internationella erfarenhet är Sanofi ett av världens ledande läkemedelsföretag.

Sanofi är organiserat i fem globala affärsenheter: Diabetes & Cardiovascular, General Medicines & Emerging Markets, Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur och Consumer Healthcare.

 

Sanofi Diabetes & Cardiovascular

Inom Sanofi Diabetes & Cardiovascular ligger fokus på terapiområdena diabetes och hjärt-och kärlsjukdomar. Exempelvis är Sanofi tillverkare av världens mest använda långverkande basinsulin.

Sanofi Consumer Healthcare

Sanofi Consumer Healthcare är ett affärsområde där fokus ligger på att kunna behandla sig själv med bland annat receptfria läkemedel och andra preparat som bidrar till ett ökat välmående. Consumer Health Care arbetar inom områdena allergi, mage och förkylning.

Sanofi General medicines

Sanofi General medicines är en affärsenhet som arbetar med Sanofis äldre läkemedel bl.a. inom internmedicin men också inom andra terapiområden.

Logo Sanofi Genzyme  

Sanofi Genzyme är en affärsenhet vars fokus ligger på att upptäcka och utveckla medicinska behandlingar för patienter med ovanliga och speciella sjukdomar. Sanofi Genzyme har länge varit erkänt för sin expertis inom sällsynta genetiska sjukdomar. Idag omfattas även sjukdomsområden så som onkologi, immunologi och multipel skleros (MS). Genzyme grundades 1981 i Boston, USA och är sedan 2011 en del av Sanofi.

Logo Sanofi Pasteur  

Sanofi Pasteur specialiserar sig på vacciner med en bred vaccinationsportfölj och är bl.a. världens största tillverkare av säsongsbetonade influensavacciner men tillverkar även kombinationsvacciner för barn och inaktiverade poliovaccin. Sanofi Pasteur har även ett brett utbud av vacciner mot tropiska sjukdomar såsom rabies, gula febern och hepatit A.

Uppdaterad: 28 augusti 2017

Kvalitetsmärkning; 2006-01-12. Länk till LIFs kvalitetsmärkningssida för webbplatsen www.sanofi.se Klicka här för din trygghet på nätet!