Nyheter

podcast-banner
Missa inte vår nya podcast - Immuno Oncology Talks

Diskussioner med ledande experter. För alla som vill vidga sin kunskap om vad som händer inom detta expanderande forskningområde.

Imagine
#Imagine

Visste du att diabetes drabbar mer än 1 000 000 människor i Norden?
Tillsammans med forskare, sjukhus och läkare arbetar vår industri kontinuerligt för att minska komplikationer orsakade av sjukdomen, för att skapa långsiktiga förbättringar för personer som lever med diabetes.

Vaccins-video
#Imagine

I samarbete med forskare, sjukhus och vårdpersonal har läkemedelsindustrin en lång historia av att åstadkomma medicinska genombrott.
Influensavaccin är ett av de genombrott som har haft en betydande inverkan för att förbättra folkhälsan. Se videon för att få reda på mer.

Purpose
Enade bakom ett syfte

Idag är vi ett företag som drivs av ett gemensamt syfte. Vi vet att vår banbrytande forskning som drivs av innovativa tekniska plattformar, har potential att transformera läkemedelsbehandling och därmed göra det som tidigare var omöjligt möjligt för miljontals människor runt om i världen.
Framsteg för oss samman och driver oss till att växa, lära och tillsammans tänja på våra gränser.

Atopisk Dermatit
Internationella dagen för Atopisk Dermatit: en kampanj för att uppmuntra patienter att leva ett fullgott liv

Atopisk dermatit (AD) är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom, även känd som atopiskt eksem.

Science-miracles
Banbrytande läkemedel gör det omöjliga möjligt

Vårt fokus är att ta fram banbrytande läkemedel där det verkligen behövs. Vi har funnits i över 100 år och med vårt nya syfte och nya identitet i ryggen fortsätter vi kampen för att hjälpa människor att leva ett bättre liv.

AD-Block-Img
Atopisk dermatit har en stor effekt på mental hälsa och påverkar hela familjen

Atopiskt eksem är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom som drabbar tjugo procent av alla barn och fem procent av vuxna. Kliande utslag är det vanligaste symtomet och en nordisk undersökning om barn med atopiskt eksem visar att 52 procent upplever en mycket negativ inverkan på livskvaliteten på grund av klådan.

Astma-day
Kampanjen "Airless facts on asthma" utmanar astmapatienter att leva ett obegränsat liv

På Världsastmadagen lanserar Sanofi "Airless facts on asthma", ett quiz speciellt utformat för att slå hål på vanliga myter om astma. Målet är att hjälpa människor som lever med astma att utvärdera om symtomen verkligen är under kontroll eller om de skapar onödiga begränsningar i deras vardag.

FB-Event
Svår sjukdomsdiagnos - hur går jag vidare nu?

På Världshälsodagen den 7 april organiserade vi en livesändning på Facebook om att hantera svår sjukdom.

Vår respons till situationen i Ukraina

Världscancerdagen 2022: vad händer i skärningspunkten mellan cancer och åldrande?

Världens befolkning blir allt äldre, och detta gäller även den del av befolkningen som lever med cancer.

RS-virus: behovet av att ge skydd till alla spädbarn

RS-virus (Respiratoriskt Syncytialvirus) är ett vanligt, smittsamt säsongsvirus som infekterar nästan alla barn innan de fyller två år. Infektionen börjar ofta som en vanlig förkylning med symtom som feber och hosta. I många fall förblir symtomen milda, men cirka 25 % av barnen som smittas för första gången utvecklar lunginflammation eller andningssvårigheter.

Multiple Moments To Live For

I vår digitala fotoutställning berättar vi fyra modiga personers historia om att leva med myelom. Trots diagnosen, finns det flera stunder att leva för.

#DiabetesUtmaningen

Den 14 november uppmärksammas Världsdiabetesdagen över hela världen, en dag som ursprungligen markerar Sir Frederick Bantings, upptäckaren av insulin 1922, födelsedag.

Hur ser framtiden ut för behandling av lungcancer?

Lungcancer är en av de dödligaste cancerformerna i världen och diagnosen har en relativt låg överlevnadsgrad. Behandling av cancer genomgår just nu en renässans och forskare upptäcker alltfler nya sätt att attackera tumörceller.

MAT-SE-2100728, v. 01 juni 2021