Nyheter

hero-banner

Rapport avslöjar ojämlik vaccination mot säsongsinfluensa

Säsongsinfluensan är en av världens allra största folkhälsoutmaningar. Ett vanligt år drabbas en stor del av den svenska befolkningen av influensa när viruset kommer till Sverige under vinterhalvåret. Men Sverige kan göra mer för att nå den optimala vaccinationstäckningsgraden på 75 procent i riskgrupperna.

Almedalen GenMed film diabetes

Vart är svensk diabetesvård på väg? Se rundabordssamtalet i Almedalen 2023

Under Almedalsveckan 2023 samlade vi på Sanofi representanter för vården, politiken, myndigheter och patientorganisationer i ett rundabordssamtal som fokuserade på den svenska diabetesvårdens möjligheter.

daily-life-with-AD

Vilka vardagssituationer är mest besvärande för de som lever med atopisk dermatit?

Atopisk dermatit är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom och de som lever med de svårare formerna lider ofta av intensiv klåda, torr, blödande hud med sprickor, och ökad risk för hudinfektioner.

Malin Ericsson

Delta i Sanofis seminarium på Almedalen 2023

När Sverige går mot ökad statlig styrning av vården, i enlighet med Tidöavtalet, vilka aspekter av den nuvarande modellen är då viktiga att behålla – för sjukvården men också för den forskande läkemedelsindustrin?

asthma

”Antingen hjälper du dig själv eller så hjälper du i alla fall andra. Din insats är värdefull.” - Oskar, 35, om att delta i en klinisk studie

Kliniska studier är en avgörande del av forskningen för att ta fram nya läkemedel. De ger patienter möjlighet att testa nya behandlingar samtidigt som de ökar hälso- och sjukvårdens kompetens. Majoriteten av de kliniska studier som utförs i Sverige är kommersiellt sponsrade av forskande läkemedelsbolag.

asthma

Vilka vardagssituationer är mest besvärande för de som lever med astma?

Astma påverkar luftvägarna i lungorna så de blir inflammerade och förträngda, vilket gör det svårare för luft att strömma genom luftvägarna när man andas. De som lever med en svårare astma lider ofta av hosta, väsande andning och andningssvårigheter.

Blisterfria vaccinförpackningar

Blisterfria vaccinförpackningar

Sanofi är en av de största distributörerna av vacciner i hela världen. Ett av våra ekodesign-initiativ handlar om att ersätta den så kallade blisterplasten i vaccinförpackningarna med kartong i alla våra vaccinförpackningar senast 2027. Genom denna lilla förändring i förpackningen kan vi undvika 80 ton PVC-plast per år och minska fraktutrymmet med 50 % på grund av mindre förpackningar.

Sanofi Sberige LinkedIn - NP

Vilka vardagssituationer besvärar de som lever med näspolyper mest?

Kronisk rinosinuit med näspolyper (Chronic Rhinosinusit with Nasal Polyps, förkortat CRSwNP på engelska men kallas förenklat för näspolyper på svenska) är en kronisk sjukdom i de övre luftvägarna som blockerar bihålor och näsgångar.

Eva-Maria

September är internationella månaden för blodcancer– vi på Sanofi vill hjälpa de som lever med sjukdomen att bli hörda

Vi vill stöda människor som lever med multipelt myelom och den sjukvårdspersonal som gör allt för att hjälpa dem. Lyssna på Eva-Marias berättelse om att leva med multipelt myelom.

water-aid
Sanofi Sverige deltar i March for Water för allas rätt till rent vatten

Water Aid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, toaletter och hygien.

podcast-banner
Missa inte vår nya podcast - Immuno Oncology Talks

Diskussioner med ledande experter. För alla som vill vidga sin kunskap om vad som händer inom detta expanderande forskningområde.

Imagine
#Imagine

Visste du att diabetes drabbar mer än 1 000 000 människor i Norden?
Tillsammans med forskare, sjukhus och läkare arbetar vår industri kontinuerligt för att minska komplikationer orsakade av sjukdomen, för att skapa långsiktiga förbättringar för personer som lever med diabetes.

Vaccins-video
#Imagine

I samarbete med forskare, sjukhus och vårdpersonal har läkemedelsindustrin en lång historia av att åstadkomma medicinska genombrott.
Influensavaccin är ett av de genombrott som har haft en betydande inverkan för att förbättra folkhälsan. Se videon för att få reda på mer.

Purpose
Enade bakom ett syfte

Idag är vi ett företag som drivs av ett gemensamt syfte. Vi vet att vår banbrytande forskning som drivs av innovativa tekniska plattformar, har potential att transformera läkemedelsbehandling och därmed göra det som tidigare var omöjligt möjligt för miljontals människor runt om i världen.
Framsteg för oss samman och driver oss till att växa, lära och tillsammans tänja på våra gränser.

Atopisk Dermatit
Internationella dagen för Atopisk Dermatit: en kampanj för att uppmuntra patienter att leva ett fullgott liv

Atopisk dermatit (AD) är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom, även känd som atopiskt eksem.

Science-miracles
Banbrytande läkemedel gör det omöjliga möjligt

Vårt fokus är att ta fram banbrytande läkemedel där det verkligen behövs. Vi har funnits i över 100 år och med vårt nya syfte och nya identitet i ryggen fortsätter vi kampen för att hjälpa människor att leva ett bättre liv.

AD-Block-Img
Atopisk dermatit har en stor effekt på mental hälsa och påverkar hela familjen

Atopiskt eksem är en kronisk inflammatorisk hudsjukdom som drabbar tjugo procent av alla barn och fem procent av vuxna. Kliande utslag är det vanligaste symtomet och en nordisk undersökning om barn med atopiskt eksem visar att 52 procent upplever en mycket negativ inverkan på livskvaliteten på grund av klådan.

Astma-day
Kampanjen "Airless facts on asthma" utmanar astmapatienter att leva ett obegränsat liv

På Världsastmadagen lanserar Sanofi "Airless facts on asthma", ett quiz speciellt utformat för att slå hål på vanliga myter om astma. Målet är att hjälpa människor som lever med astma att utvärdera om symtomen verkligen är under kontroll eller om de skapar onödiga begränsningar i deras vardag.

FB-Event
Svår sjukdomsdiagnos - hur går jag vidare nu?

På Världshälsodagen den 7 april organiserade vi en livesändning på Facebook om att hantera svår sjukdom.

Vår respons till situationen i Ukraina

Världscancerdagen 2022: vad händer i skärningspunkten mellan cancer och åldrande?

Världens befolkning blir allt äldre, och detta gäller även den del av befolkningen som lever med cancer.

RS-virus: behovet av att ge skydd till alla spädbarn

RS-virus (Respiratoriskt Syncytialvirus) är ett vanligt, smittsamt säsongsvirus som infekterar nästan alla barn innan de fyller två år. Infektionen börjar ofta som en vanlig förkylning med symtom som feber och hosta. I många fall förblir symtomen milda, men cirka 25 % av barnen som smittas för första gången utvecklar lunginflammation eller andningssvårigheter.

#DiabetesUtmaningen

Den 14 november uppmärksammas Världsdiabetesdagen över hela världen, en dag som ursprungligen markerar Sir Frederick Bantings, upptäckaren av insulin 1922, födelsedag.

Hur ser framtiden ut för behandling av lungcancer?

Lungcancer är en av de dödligaste cancerformerna i världen och diagnosen har en relativt låg överlevnadsgrad. Behandling av cancer genomgår just nu en renässans och forskare upptäcker alltfler nya sätt att attackera tumörceller.