#DiabetesUtmaningen - en digital utmaning inför Världsdiabetesdagen

Den 14 november uppmärksammas Världsdiabetesdagen över hela världen, en dag som ursprungligen markerar Sir Frederick Bantings, upptäckaren av insulin 1922, födelsedag.

Trots enorma medicinska framsteg det senaste århundradet innebär livet med diabetes fortfarande en betydande börda som påverkar många aspekter av livet. Oavsett om man lever med typ 1- eller typ 2-diabetes så finns det saker man kan tänka på i vardagen för att leva så bra som möjligt med diabetes och förbättra sin hälsa.

I år uppmärksammar Sanofi Världsdiabetesdagen för andra året i rad med ”DiabetesUtmaningen” - en kampanj på sociala medier som syftar till att uppmuntra och motivera personer med diabetes att ta kontroll över sin sjukdom för att leva hälsosamt och må bättre.

Tanken är enkel: vi är mer benägna att ändra vanor om vi gör det tillsammans!
DiabetesUtmaningen skapar en gemenskap på Facebook som tillåter patienter och deras närstående att dela erfarenheter, tips, tricks och vanor - bra som dåliga! - i ett positivt och uppmuntrande forum för att skapa momentum och motivation tillsammans.

Kampanjen berör flera olika områden som är relevanta för att hantera diabetes; från kost, träning och livsstil till blodsockerkontroll, individuella behandlingsmål och sjukvårdskontakter.

Följ “DiabetesUtmaningen” på Facebook för att vara en del av rörelsen!

Sanofi önskar dig en hälsosam Världsdiabetesdag!