Sanofi - ett globalt läkemedelsföretag

Sanofi - ett globalt läkemedelsföretag


+100 000
mer än 100 000 anställda
100
Verksamma i fler än 100 länder
100 år
Över 100 års erfarenhet inom innovation och forskning

Sanofi är ett globalt läkemedelsföretag med över 100 000 anställda i fler än 100 länder. På Sanofi är vi stolta över vår rika historia inom innovation som går tillbaka mer än 100 år. 

Vårt globala huvudkontor ligger i Paris, Frankrike. På det svenska kontoret på Kungsholmen i Stockholm arbetar ungefär 130 anställda.

Fem globala affärsenheter

Diabetes & cardiovascular

Diabetes & cardiovascular

Denna enhet fokuserar på de två stora folksjukdomarna diabetes och hjärt-kärlsjukdom. Diabetes är ett växande folkhälsoproblem med över 1.5 miljoner dödsfall 20121 och hjärt-kärlsjukdomar är, enligt världshälsoorganisationen (WHO), den ledande dödsorsaken globalt.
Consumer healthcare

Consumer healthcare

Enheten för egenvård arbetar med receptfria läkemedel , medicinska hjälpmedel och kosttillskott med målet att bidra till ökad hälsa och minskat sjukvårdsutnyttjande, genom att låta människor själva ta hand om sina vardagliga hälsoproblem. 
General medicines & emerging markets

General medicines & emerging markets

Denna enhet hanterar etablerade receptbelagda läkemedel samt generiska läkemedel för att förse patienter med säkra, effektiva och prisvärda produkter.
Specialty care (Sanofi Genzyme)

Specialty care (Sanofi Genzyme)

Sanofi Genzyme fokuserar på sällsynta sjukdomar, multipel skleros, immunologiska sjukdomar och cancersjukdomar. Genzyme startades 1981 och blev en del av Sanofi 2011.
Vaccines (Sanofi Pasteur)

Vaccines (Sanofi Pasteur)

Sanofi Pasteur är den affärsenhet som arbetar med vacciner, och tillhandahåller över 1 miljard doser vaccin varje år. Detta möjliggör vaccination av så många som 500 miljoner människor globalt varje år, vilket leder till att sjukdomar kan förhindras.